Parerea mea este ca Laurentiu Duta nici nu poate fi comparat cu Moga din nici un punct de vedere. Eu l-am auzit chiar pe Moga zicand la o emisiune ca nu stie sa cante la nici un instrument si, de asemenea, nu am auzit nici o melodie care sa fie compusa in totalitate de el (muzica, versuri, nu mai zic de orchestratie...)! In schimb, am auzit o data, din intamplare, la emisiunea lui Moculescu ca l-a invitat pe Moga la el in emisiune sa cante ceva la un instrument, la orice instrument vrea el, si nu a venit niciodata... Trageti singuri concluziile...
Ca sa nu mai zic ca nici nu stie versurile de la melodiile facute de el...(atunci in featuring-ul cu Cream)...
Laur e un om deosebit care chiar stie si chiar face o muzica de calitate de atatia ani! In afara de asta, pe Laur il apreciaza majoritatea celor din muzica si ma refer aici la oamenii care se pricep, nu la multitudinea de formatii care au aparut pe piata!
In ce priveste melodiile, cele compuse (macar partial) de Moga sunt intr-adevar comerciale, usor de retinut, sa zicem placute, dar nu transmit nimic, nu inseamna nimic si aici dau exact acelasi exemplu ca si Dely marele hit
"Ce ti-as face (selecta)"... Piesele lui Laur transmit un mesaj, si ca sa poata sa se intample lucrul asta ele sunt foarte legate,adica si melodia si versurile si felul cum sunt orchestrate transmit aceasi stare... Stiu ca Moga spunea o data ca el face piese "cu stare", dar cred ca nu se referea la acelasi lucru; piesele lui sunt goale de continut dar sunt foarte bine facute pentru a se scoate bani din ele... Mai e si chestia ca piesele lui Moga au o promovare foarte agresiva, numele lui este scris pe toate gardurile, apare impreuna cu cantaretii la emisiuni. Laur nu a fost niciodata promovat ca si compozitor si cu toate astea e foarte cunoscut si apreciat pentru ca el sta la el in studio si munceste nu-stiu-cate ore pe zi la o piesa pana este multumit de ea, pana cand muzica, versurile, orchestratia, vocile devin un tot care transmit un mesaj! Sunt convinsa ca daca Moga ar fi fost promovat la fel de putin ca Laur nu ar fi fost cunoscut aproape deloc si ar fi disparut repede! Intr-adevar este talentat (dupa cum a zis chiar Laur), dar talentul lui este mult marginit... de asta muzica lui este atat de simpla, comerciala, fara inteles, fara stare, fara un mesaj...
Cred ca nu o sa ii mai compar si in ce priveste personalitatea, deoarece Moga lasa muult de dorit... prea plin de el, ingamfat, laudaros... Laur e atat de modest si de dragut! Cine s-a intalnit si a vorbit cu el face to face stie!